Kölyök vásárlás előtt...

 

Kutyáink családtagok, szeretetben, gondoskodásban élnek. Alom ritkán születik, csak akkor vállalunk almot, ha egy párosítástól sokat várunk, olyan kiskutyák születését, akik a fajta szempontjából fontosak lehetnek.

A kölykök felnevelésére nagy gondot fordítunk, nagy figyelmet, gondoskodást, sok szeretetet kapnak. A tenyésztőnél töltött idő nagyon fontos a kiskutyák életében, ez adja meg az alapját későbbi életüknek. Ezért komolyan odafigyelünk a korai szocializációra. Az első napotól elkezdett munka folytatása a későbbi gazdik feleősségteljes feladata.

A nálunk született kiskutyák gazdáinak kiválasztásában igényesek vagyunk. Fontos a gazda-jelöltek személyének, céljaiknak, terveiknek megismerése. A gazdik felé szintén alapkövetelmény az igényesség. Fontos a kölcsönös szimpátia, hisz a kutyák érdeke hogy a kapcsolat a tenyésztő és a gazda között megmaradjon.

 

Néhány gondolat...

amit érdemes végiggondolni mielőtt kiskopót vásárolnánk... akkor is, ha már megszületett a döntés, erdélyi kopót szeretnénk.

Nagyon fontos, hogy hosszú 10-15 évre szóló döntést hoztunk meg, a döntésnek alaposnak, és felelősségteljesnek kell lennie. Ne essünk a "MOST, AZONNAL" csapdájába. hisz a kölykök még aranyosak, cukik, el lehet csábulni. de biztos jó döntés lesz?

1. Tényleg az erdélyi kopó a megfelelő választás?

Általánosságban igaz, hogy mikor a fajtát kiválasztjuk, ne csak azt vegyük figyelembe, hogy a külleme mennyire tetszik nekünk. Fontos, hogy a jelleme is megfeleljen elképzeléseinknek.

2. Ne az "olcsó kutyát" keressük...

ne spóroljunk a vételáron, ne az ár alapján keressünk kiskutyát. Ha ez a kérdés fontos, vagy a legfontosabb, akkor ne is vegyünk magunkhoz kutyát. A kiskutya megvásárlásának költsége csak töredéke annak, amit a későbbiekben költeni fogunk a kutyára. Az etetés, az oltások, a paraziták (bolha, kullancs bőr - és szívféreg) elleni védekezés, mind-mind fontos, és költséges dolog.

3. A tenyésztő kiválasztása

  • a körülmények
  • szülők
  • alom
  • tenyésztő

Mindenki, aki kiskutyát fogad a családjába, egy egészséges, vidám, jó idegrendszerű kölyökre vágyik. Épp ezért nagyon nem mindegy, milyen körülmények között született, nevelkedett az apróság,