Tenyészetek Versenye Szentendre

2022.01.04 11:01

2021. június 19-én tartotta meg a Magyarországi Erdélyi kopó Klub, az első Tenyészetek Versenye elnevezésű rendezvényt.

Ez az rendezvény egy kicsit más, mint a szokványos kiállítások. Három kategóriában lehet nevezni. Kutyapárok, tenyészcsoportok, és utódcsoportok. A Bírálatokat egy bírói bizottsgá végzi.

A kutyapárok kategóriája eltér a kiállításokon megszokottól. Ide olyan párok nevezését várják, akiktől már volt alom, vagy terveznek velük almot. Ebbe a kategóriába Vértesfia Szenta kutyámat Rákosparti-Hajtó Góbé nevű kannal neveztem. Itt is szeretném megköszönni Góbé gazdájának közreműködését.

Sajnos más párokat nem neveztek a tenyésztők, de a bírók kutyáink alapos átnézése után úgy értékelték, hogy jót hozhat ez a tervezett párosítás, és kiadták a győztesnek járó rozettát.

 

Tenyészcsoportban a Vértesfia tenyészcsoport 4 kutyát nevezet. Vértesfia Szepes, Szatmár, Szenta és Torda volt jelen. Nagy örömömre ez a csoport nyerte meg a Tenyészcsoportok versenyét!

Utódcsoport kategóriába Ajta kutyám három kölykét: Szepest, Szatmárt és Szentát neveztem. Sajnos Ajta megromlott egészségi állapota miatt nem vehetett részt. Sajnos az utódcsoport helyezést nem ért el.

 

Köszönjük a bíróknak: Csigai Gabriellának, Holovitz Lajosnak és Borsfai Csabának alapos munkájukat,

Gratulálunk mindenkinek a helyezésekhez!