II Rhédey Claudia székelyföldi erdélyi kopó szemle

2016.11.06 18:32

 

 

 

2016. október 22-én Erdőszentgyörgyre látogattunk, hogy részt vegyünk a II. Rhédey Claudia székelyföldi erdélyi kopó szemlén. 

Élmény volt ott lenni, találkozni a helyi kopósokkal, és kutyáikkal.

 

Hogy mit is jelentett ott lenni ezen a rendezvényen,  erről szóljanak inkább a szervező, Tőkés Lóránt szavai:

 

"Kedves Mindenki! Itt is szeretnénk megköszönni mindazon tenyésztőknek, tulajdonosoknak, érdeklődőknek a II. Rhédey Claudia székelyföldi szemlén nyújtott erkölcsi, baráti, részvételi támogatást. Illesse köszönet a MEKK küldöttségét (dr Pallós Andre, Sághy Melinda), dr Gacsályi Anna, Nagy Tamás akik fáradságos utat megtéve jöttek el és hozták el kopóikat (sárgákat is), hogy a rendezvényünket "nemzetközi" rangra emeljék, szakmai színvonalát biztosítsák és nem utolsó sorban jelezzék a külvilág felé, hogy összetartozunk. Köszönet dr. Kelemen Atillának, Költő Attilának az előadásokért, amelynek margóján beszélhettünk különféle gondjainkról.

1966-2016...50 éve, hogy az FCI. elismerte ezt a magyar fajtát. Fél évszázad távlatából sincs nyugodalma. Túl a nacionalista kardcsörtetéseken, a jelenben is működő besúgó gépezeten, a megfélemlítés, fenyegetés, zsarolás nehezíti meg az itt élő és a kopóért dolgozni akarókat. 
Én a magam nevében hálás vagyok mindazoknak akik félelmet-kényelmet félretéve kopóikat elhozták erre (Erdélyben eddig az egyetlen és rendszeres) szakmai szemlére. 
2016 október 24. Erdőszentgyörgy."